Bjørn Are kjøre en universal test på Tromsø eller va det Chicago.

Tromsø har lenge blitt kalt Nordens Paris, men eg trur at Chicago hadde passa nokka bedre. Fordi at av og tell så har det med å bli reine Chicago tilstanda her i byen.

For å komme tell Tromsø så e det bære å sette seg i bilen å kjøre inn tell byen, jaja detta gjeld kun for dem som slepp å ta fly. Det tar ca 10 min fra Kvaløya. Lav kostnad vanligvis (husk det), men som testen vise så e det både og. Altså så begynne denne testen med en kjøre tur tell en passanes parkeringsplass.

Ka meir kain man sei om Tromsø, enn at det finnes en heil haug med kvalitets uteplassa der. Byen e litt større en Finnsnes, faktisk mykje større enn Finnsnes. Men så mangle Tromsø lodestripa, triste greier.

Ska man først ha seg litt mat så kain man godt rive i nokka skikkelig. Da anbefale eg Steakers "glimers". Selvfølgelig finnes det en skog av andre plassa man kain få seg en matbette, men det e kun Steakers som oppfylle de steinharde kravan det stilles for å oppnå Chicago status. En anna plass eg anbefale e Jonas pizzabar selvfølgelig. Sia eg allerede har hadd en pizza test så eg ska ikkje sei meir om det no, men Manzanillo altså den e bære gruselig god.

Mine karaktergivning har fådd av enkelte ufattelig dårlig mottakelse så eg tør ikkje gje karaktera denna gangen.

Starte lysløyperunden på Meieriet denna gangen. Må innrømme at eg va spent for å se om det ligna på et meieri, men det gjorde det ikkje. Altså skuffelsen va komplett, men det gjorde ingenting for det tok seg opp ette kvært.

Så bar det videre tell ja ka det no heite. (Som styremedlem i Norges korttidsminneforbund så må dokker ha meg unnskyldt.) Plassen va OK hverken meir eller mindre.

Så bar det videre tell Karl Johan, bære for å slå det fast en gang for alle så trives eg godt her. God musikk og ufattelig god stemning. Karakter 6.

Vandra så bekymringsløst videre tell Amtmannes Datter, på den plassen må dokker passe dokker for der nøtte det ikkje å prøve å være snill med betjeninga før dem blir bære sint. Eg kom vest i skade for å sei tell betjeninga i ei bisetning "nå nå bi ikkje sint for det nøtte ikkje". Kanskje det hjælpt, ikkje veit eg, så eg må vel sjekke om dem har filosofert over det og tadd det tell seg en dag.

Vi styrte så rett over gata tell Brenderiet og satte oss ned å prata om fly, vel ka kain eg sei nokka må man jo snakke om og klokka va jo masse, tom for idea va vi også begynte å bi. Plutselig så vi lyset over oss og det va på tide å finne på nokka heilt anna. Vandra hvileløst ut i vinternatta, himmel og hav i fokk og kav kor kaldt det va. Main kain jo bli steril av mindre. Gjekk forbi nånn gutvarga som småslåst (Chicago) på leiting ette ja ka det no heite, ah ei TAXI, jepp så bar det heim. For å heale seg sjølv for frostskade og ja det ska være usagt.

Eg må innrømme at eg har ikkje klart å grave opp de heilt store katastrofan her i Tromsø. Dem har ikkje akkurat samme tettheit her i Tromsø som enkelte plassa lengre sør i landet. Ska ikkje nevne navn, men Horten altså dem e en god kandidat. En anna ting som e bedre enn sør på, det e det at man treff så ufattelig mange man kjenne. Eg kain ikkje dy meg så her må eg bære skrive ei helsing tell ho "Ingvild" som eg traff utfor ka det no heite igjen.

For å nevne litt meir om Chicago så kom eg i nærkontakt med Chicago på mandag da eg sku på jobb. Eg hadde kjørt ca 400m da bilen sa takk for seg. Sia tankmålarn ikkje verke når tanken e under halv så tenkte eg at nånn langfingrate Tromsøværinga hadde vorre på færde (bruke tripptellarn under halv tank). Gikk tell Shell på Kvaløya ca 30min gange tur retur og skaffa bensin, men bilen ville ikkje. 1 time forsenka fikk eg drie bilen tell jobb. Fråsen! ja det e jo sannsynlig. Sku du ha sett det va den. Det kunne se ut som om livet sjein litt på meg alt så så bra ut, det hadde vest ikkje vorre tyva der likevel. Korr

feil kain man egentlig ta? jo det ska eg sei dokk, man kain ta nokka så inni granskauen feil for på mandag kveld da eg va på tur heim kom ikkje nokka lenger enn sist. Då va det stopp igjenn, men då skjønte eg endelig tegninga. Eg må innrømme at då kokte det max, da va eg ikkje pæn. Så va det på han igjen. Nye 30min. Denna skøyen kosta meg totalt ca 650kr i bære bensin altså bære en dråpe i havet, men ka kosta det resten av verden? Sekkert fleire milliona. Så dokker

skjønne at disse Tromsøværingan dem eie ikkje respekt for nokka, men eg ska ta dem, for neste gang så har eg laga ei innretning som sprøytet sukker i bensinen. Så ha ha.

31.12.99 kl 23:58 Bjørn Are nesten direkte fra Tromsø, her e det liv kain dokker tru, nyttårsrakketta over alt (nesten like mange som det bruke å være heime på Å), vakkert må eg sei. Igjen tenke eg på Chicago for det som e fakta e at aldri har eg sedd så mange nyttårsrakketta eksplodere på bakken midt i folkemengden. Det e nesten så at det e små kult.

01.01.00 kl 00:00 GODT NYTTÅR heile verden.

Eg hadde sånn smått håpa på at heile verden sku bli mørk! iallefall ei lita stund så det kunne blidd litt panikk i byksorna på folk, men neida.

Ette år 2000 så har det skjedd store ting Finnsnes e blidd by, det e jo nesten latterlig. Finnsnes blir faktisk litt unik fordi det e ingen som kain smykke seg titelen "byen med lodestripa".

Vest ikkje detta e Chicago tendensa så må eg jo ha tadd skammelig feil og trekke i såfall tellbake alle avsløringe og påstanda.

 

Bjørn Are Ernstsen for Søndre Senniens Budstikke i harnisk over disse Tromsøværingan.