Lokalavisa i Tranøy kommune
Søndre Senniens Budstikke

..arkivet ..

 

Lørdag 31. juli:
Ikkje regn idag!
Idag våkna Tranøyværingan opp til en underlig stillheit. Etter kvert som folk kom seg opp, opdaga man årsaken til det: Det regna ikkje idag!
Då vi va innom butikken for å hente et varmt "bakeoff"-landbrød til lørdagfrukosten trefte vi fleire som oppskjørta fortelte at dem hadde sett tildels fleire meter blå himmel.

Fredag 30. juli:
Vaffel-lørdag i Skatvika
"Sommermoro" har Vaffelkoret kalt arrangementet dem skal ha i Skatvika imorra for seg sjøl, bygdefolket og "sympatisøra". Det blir naturløypa for ungan, -kaffi, lapskaus og tombola utover ettermiddagen, Vaffelkor-konsert klokka fem, og vaffelbygdekosekveld for voksne folk om kvelden med musikk av Vaffelorkestret.

Sommarvinter på Vesterfjellet igår
-Trur du ikkje at han hagla så mykje her igår at han la sørpa på verandaen, sei han Harald Nybrott ifrå Vesterfjellet til Budstikka.
-De siste dagan har eg berre sotte inne og løyst kryssord og lagt ved innpå omnen. Ka ellers skal man gjøre, sei han.
Men dem som har finstudert vèrmeldinga og fått med seg det som står med små skrift, meine at det skal bli likar over helga.
Vi trur dem. Han har stege til stabilt 8,5 grader klokka ti på tolv i dag

-Det her e jo normalt!
-Kjære dokker, det heran vèret kan dokker jo ikkje klage på, sei en kar vi møtte på butikktrappa imorres. -Normaltemperaturen i Troms i juli e 13 grader. Ifjor hadde vi 26 grader på denna tida, og for å få statistikken til å stemme skulle vi egentlig hatt null grader no. -Så vi har meir iår enn vi skulle ha hatt, sei han.
En anna kar påstår han har funne ut koffør nordlendinga drikk så mykje konjakk at dem ligg høgst i verden etter franskmennern. -Det e fordi konjakken e en av de få brennevins-sortan man skal drikke oppvarma, sei han. -Nokka anna enn varm drikka e ikkje å anbefale på somra som dettan, sei han.

Torsdag 29. juli:
-Eg har sett rådyr på Sør-Senja!
-Dem kan no berre flire av meg dem som vil, men eg meine at eg har sett to rådyr, sei en sørsenja-væring til oss. -Dem kom fram i grålysninga klokka halv tolv en kveld. Eg trudde føst det va to kukalva på grunn av farga, men det va det ikkje. Elgkalva va det heller ikkje. Dem ser eg ofte så eg veit korsen dem ser ut, sei han.
-Eg har snakka med fleire, og det e to forskjellige persona som har sett spor og skit i marka som etter boka stamme ifrå rådyr. -Den eine av dem fortell forøvrig at han såg to rådyr i Finnsnesområdet for to år sia, avslutta han med.

Et forferdelig vèr!
Ned mot sju grader, nordvestkuling og regn e det han har å by på idag. En østlending i regnkleda påsto tilogmed at han hadde merka nokka som minte om en haggel-eling. Men han regna med at det snudde til helga med dårlig vèr sørpå, -for då skulle han heim.
Siste: Klokka 15.20 passerte en haggel-eling over Sør-Senja!! Han va kortvarig, men han va der!

Sterke reaksjona i avisen på hytterenovasjonsordninga
Idag fortsette de som e ramma protestan mot renovasjonsordninga for hytte og fritidseiendomma som kommunen har innført. Hytteeiar Ulf Aasebø i fra Finnsnes har fått føstesida til Folkebladet på Finnsnes. Han sei at renovasjonsordninga e berre tøv. Han meine at kommunen har innført den fordi dem har dårlig råd.
-Hvis kommunen har så dårlig råd kan jeg godt bidra økonomisk, sei han.
Dessuten true han i følge Folkebladet med at den populære badestranda nedfør hytta hannes i Rotvika kan bli stengt fordi så mange gjør ifrå seg i skogen.
Til Budstikka sier rådmann Edin Arne Olsen at kommunen ikke har spesielt dårlig råd. Ordninga blei heller ikkje innført av økonomiske men av miljømessige hensyn, sei han. Mange hytteeiera har tilogmed etterlyst ei ordning for å bli kvitt søplet sitt på en forsvarlig måte. No e den her, og den årlige avgifta på 400 kroner dekke de kostnadan kommunen har med den.
-Andre kommuner har samme ordning. Nokken tilogmed nesten dobbelt så dyr, sei han.

Onsdag 28. juli:
Hytte-beboer-renovasjons-gebyr-problematikken
Enda fleire hytteeiera har klaga si nød i avisen etter at kommunen vedtok ei årlig avgift før dem på vel 400 krone. Såvel tidligar lensmann som tidligar fylkesordførar har klaga. Her kjem et innlegg i debatten :

Hyttegebyr! Nei og nei, ka dokker byr,Tranøy Kommune e blidd heilt på styr:
Hytteeieran må før søppel betale,ja,kan dokker no det forsvare?
400 krone,dæ e jo så mykje, kan man ha råd tel dæ når man har hytte?
Dæ bi jo nesten 40 krone kver måne, eg trur at eg nesten dåne.
Kor ska man hente pengan fra?Tel alt ainna man må ha!!!
Ja,t enk nesten 10 krone vekka,klare vi det, vi som ganske ubemidla e.
Nei, lurast e nok eg som tenke meg om, og lar hyttetomta stå tom
tel Tranøy Kommune bi litt rikar og kanskje tenke litt likar
på alt det unødvendige vi må trenge og kjøpe før våres penge
Hilsen ho Synnøve i Frovåg. 

Tranøyhelg 7.-8. august
Den årlige kulturhelga på Tranøya blir arrangert neste helg. Iår blir det full pakke med brudepar som blir fembøringsfrakta over til øya.
Vi får komme tilbakers til resten av programmet når vi finn nokken som kjenne til det.

Struts i fest
Hensikten med Finnsnes i Fest e å forsterke en handelslekkasje til Finnsnes som ikkje e stor nok. Det e ikkje så nøye med gjennomføringa, berre folk kjem. .
Hurtigruta va lovt musikk på kaia for å ligge en halvtime ekstra. Kaia va tom. Dagen etter stilte to mann med ei sparsom erstatning. Markedsgata Veita blei en plastpresenning som vinden tok. Strutseridning på Barnas Dag blei en festgeneral utkledd som struts.
Praktisk, -då kan man stikke hauet i sanden.
hnn

Mandag 26. juli:
Kveita på over 30 kilo på juksa!
Vi har ikkje fått tak i han Søren Kristian Hofsøy sjøl for å få bekrefta nyheiten. Men etter ka ei melding vi har fått inn fortell, så har han fått ei kveita på over tredve kilo på juksa like før helga. Men vi skulle gjerne ha fått tak i han sjøl, -bl.a. for å få vette meda kor han fikk ho. Også kaslags hajll han hadde....

Ferga gikk før tidlig, måtte pent snu
Den indre harde kjerne av golf-gjengen på Aslaugmarka på Eidet godtar ikkje at ei ferga som har fått kritikk for å gå for sakte forsøke å kompensere med å gå før tida. Vi har fått inn flg. rapport:

Eg, Eirik og han John Olav skulle ta ferga tel Harstad førr å spælle golf på lørdagen. Ferga skulle gå kl 12.25 etter rutetabellen. Vi kom tel fergeleiet kl. 12.21, og då va ferga allereia 10 meter fra kaia. Vi fløyta, ropte og peiva mæ arman uten at dæ så ut tel at dæm hadde tænkt å snu! Ferga va kommen utfør moloen då eg ringte tel dæm, og eg trur dæm skjønte koffør telefonen ringte førr når eg hørte dæ bynte å ringe hos dem så snudde færga og kom telbake. Dæm hadde inga unnskyldning førr at dæm gikk før tia, men dæm kom no telbake å henta oss. Så vi kom oss mæ tel slutt, og vi hadde en fin dag på golfbanen på Røkenes med årsbeste på alle sammen!!
Hilsen Lasse M. Olsen

Lørdag 24. juli:
Med heklenål i baken sia 9. mars iår
Den niende mars iår satt ho Margit Hanssen i Risøynesset med hekletøyet då dotra ringte for å gratulere ho med 84-årsdagen dagen etter. Ho Margit sette seg i godstolen, og kjente nokka som gjorde frøktelig ondt i kroppen der man bruke å sette. Det bar til lege, men dem kunne berre finne et lite sår. Men heklekroken va og blei borte.
Ho Margit har hatt nokken smertefulle måna sia då, men alt fant sin ende då dem på det militære sjukehuset på Setermoen henta ut ei heklenål forledendag. Legen som tok smertan hennes på alvor og sendte ho i røntgen, e svensk. Dagen før hadde ho Margit besøk av en finsk sjukepleiar i heimetjenesten i Tranøy som sa til ho at det va vel heklekroken som låg og plaga ho. Så smertan fant sin ende takka være et bredt nordisk samarbeid.
ho margit med heklekroken

Ho Margit med heklekroken som har plaga ho med store smerta sia i mars
Foto: HNN

Skrolsvikferga: inntektsvikt og dyr drift gir kortar sesong
I ei pressemelding ifrå fergeselskapet som trafikere strekninga Skrolsvik-Harstad fortell styret at årets sesong avsluttes 15. august to vekke før planen. Styreledar Ottar Antonsen sei at lokaltrafikken har svikta iår, samt at den ferga dem til slutt fikk tak i til årets sesong blei altfor dyr. Den koste 5000 krone døgnet. Leieprisen for m/s "Kvaløy" i fjor va 2250 krone for døgnet. Alt har derfor tært såpass hardt på egenkapitalen at sesongen må avsluttes før planlagt.

Dramatisk stopp
En gråspurv i hagen til ho Anna Uteng måtte etter lang tids dramatisk forfølgelse og dramatisk mishandling av ei dramatisk fastboanes sjur (skjære) til slutt gje dramatiskt tapt. Han blei funnen dramatisk død seinar på den dramatiske dagen.
(Det blei nokka dramatisk tittel og innhold i det heran innslaget, men det e før å øke laus-salget av Budstikka....)

49 cm og 4300 gram!
Vi gratulere han Sverre Sellevoll og ho Lin Klemetsen med likjevekja!

Fredag 23. juli:
Ulovlig aksjeoverdragelse i Senjehesten Turistsenter as?

Då kommunen selte dela av det tidligare kystfortet til Senjehesten Turistsenter as, forbeholdte kommunen seg forkjøpsrett dersom anlegget blei videreselt. For ei tid tilbakers overdrog to av aksjonæran sine 66% av aksjan i selskapet til nye eiera. Rådmann Edin Arne Olsen har i brev til selskapet sagt at han oppfatte det som har skjedd som et kontraktsbrudd, og at han vil se nærmar på saka.
Etter ka Budstikka kjenne til, va aksjeoverdragelsen òg ukjent for den tredje aksjonæren i selskapet som sett med resteranes 34% av aksjan.

Tranøy kulturstyre med 10.000 krone til Budstikka
Tranøy kulturstyre har etter søknad ifrå Budstikkas Venner innvilga 10.000 krone som støtte til investeringe/drift av Budstikka.

Mange reaksjona ifrå hyttefolk på søppelavgift
Det e kommen mange reaksjona til kommuneadministrasjonen etter at Tranøy innførte ei årlig renovasjonsavgift på 400 krone for alle hytte- og fritidshus i kommunen. Kommunen har plassert ut en rekke nye containera for å unngå problem ifjor med overfylte containera og en masse søppel plassert utfør dem som måse og kråka spredde rundt omkring.
Hytteeieran har fått ei regning på 200 krone iår sia ordninga begynte like før halvårsskiftet. Ordninga e sjølvfinansieranes og heilt nødvendig i en hyttekommune som Tranøy, sei rådmannen.
I Folkebladet på torsdag reagere hytteeiar Jan Fredriksen ifrå Sørreisa sterkt på ordninga, og synes det e barnslig av kommunen å innføre den.

Fleire interessert i bygninga til Torgersen Rekling
Torgersen Eiendom AS i Skrolsvika har fått fleire seriøse henvendelsa etter annonsering av salg av den tidligar skolebygninga i Skrolsvik som e ombygd til produksjonslokala.  Det e folk både i Nordland og Troms som har vist interesse for å videreføre produksjonen av tørrfesk og rekling.  Halvparten av arealet i bygninga kan benyttes til snacks-produksjon, så vesst det e nokken som har behov førr å leie ca 70 m2 lokala tel nokka slags næringsverksomheit, må dem berre sei ifrå, sei han Gunnar til Budstikka.

Vatnavstenging i Sør-Tranøy
Fredag blir stoppekranen på Å vannverk stengt imellom klokka ni og tre. Det e målaren som skal skiftes.

Ruteendringe
Senja Rutebil gjennomføre ruteendringe på endel av bussruten på Senja ifrå mandag av i forbindelse med nye hurtigbåtrute.

Koffør har ikkje Budstikka avgangstiden til Skrolsvikferga?
Det e det mange som spør om. Vi syntes det hadde vorre naturlig at dem va å finne i Budstikka. Det har vi sagt til dem. Men dem har brukt penga før å legge dem utpå nettet en anna plass.

Torsdag 22. juli: Mange telefona til Robin Hood as etter departementsbevilgninga igår

-Jauda, det har vorre endel telefona idag , sei han Frode Olsen i Robin Hood as. Nokken har ringa for å gratulere oss, og en god del media har vorre på tråden.
Tilsagnet ifrå KRD på 450.000 som kom igår e delfinansiering av et større prosjekt som skal utvikle det tekniske konseptet og utbredelsen av Lokalavisa.
-Departementet har sendt ut ei pressemelding der dem kjem med mange store ord om prosjektet, så vi får gjøre våres beste og se ka vi får til, sei han Frode til Budstikka.
På bildet ser vi ifrå høyre han Frode, daglig ledar i Robin Hood as, og han Helge, styreformann i selskapet og redaktør. I tillegg til dem to e han Per Arne Hoel medeiar i selskapet.
foto: Hallvard G N
(pressemelding)

Leirdueskyting for amatøra i Tranøybotn
Tranøybotn Jeger- og Fiskeforening har åpent på leirduebanen kver lørdag fram til 4. september imellom klokka 13 og 16.
I tillegg invitere dem alle oss amatøra og nybegynnera velkommen til leirdueskyting kver fredagskveld.
-Det vil være kjemisk fritt for "proffa" og erfarne skyttera på banen i det tidspunktet, så det e ingen som treng å tenke på at dem blir iaktatt og kommentert mens dem bomme, sei han Per Midtgård til Budstikka.

Pappa Sveins Bluesband på Corner neste torsdag
Den eldste av Tranøys store blues-sønna, Svein Arild Berntsen ifrå Vangsvika, gjer av sitt beste på Corner på Finnsnes torsdag 29. juli. Så då e det berre å ta med seg bluesfoten å møte opp.

Onsdag 21. juli:
450.000 kroner fra KRD til tranøybedrifta Robin Hood as
Idag kom gladmeldinga til Robin Hood as på Eidet. Kommunal og Reginaldepartementet har bevilga bedriften 450.000 krone for å utvikle og utvide konseptet Lokalavisa til større dela av landet.
-Vi har jobba lenge med saka, sei daglig ledar Frode Olsen i Robn Hood as, -bl.a. med møte i lag med ordførarn i departementet. No skal vi berre roe ned ei vekka, og så får vi brette opp arman, sei han.
-Vi har fått i land endel andre oppdrag òg i det siste. I tillegg jobbe vi med endel interessante prosjekta, -så vi må nok se oss om etter nokken håndtlangera snart, sei han til Budstikka.
Pressemedling finn du her

Tirsdag 20. juli:
Kjerka/musèet: Fellesbrosjyra populær
Iår hadde Sør-Senja Museum og Stonglandet Kirke laga ei felles turistbrosjyre i forbindelse med at kjerka hadde åpent hus i sommar. Tranøyfirmaet Transfoto sto for utforming og produksjon av brosjyra. Tiltaket såg ut til å fylle ett behov, for opplaget forsvant tidlig. Etter ka vi kjenne til vurderes det å lage ei ny informasjonsbrosjyre til neste sommarsesong som tar før seg heile kommunen.

Biskopen kjem
Tranøy kommune får besøk av biskop Olav Steinholt i tida 30. november til 4. desember iår. Då kjem han på bispevisitas.

Mandag 19. juli:
I skoddeheimen
Ei usedvanlig tjukk skodda fann vegen inn til land i går kveld og i natt. Klokka tre i natt va ho så tjukk at folk mange plassa ikkje en gong klarte å få aua på fjøsveggen. Det har letna en del utover dagen, og småe solglimt har trengt igjennom.

Sjystøvvelkastar uten konkurranse
Overskya himmel, småregn og varieranes skodda la en dempar på de ytre forhold under avviklinga av årets Skrolsvikdaga i helga. 200 menneska hadde likevel funne vegen til kaidansen på fredag. Alle holdt ut sjøl om det kom regn utpå kvelden. Men det gikk med 60 liter kveitsuppa for å holde varmen.
Regjeranes verdensmester (i all fall i Skrolsvika) Finn Isaksen vant nok en gong mesterskapet i sjystøvvelkasting med et 24 meters kast. Men formen va ikkje heilt på topp. Rekorden hannes e på 31,30 meter.

Søndag 18. juli:
Osinga på Sør-Senjabesøk
44 spreke medlemma av Os Turlag i Os kommune sør for Bergen hadde lagt endel av sin Nordnorgestur til Tranøy. Med lokal guide va dem innom Hofsøy Bygdetun, Gammelbutikken i Skrolsvik og Senjehesten Kystforsvarsmuseum. I tillegg "besteig" dem Halsvarden for å få oversikt over sørdelen av øya og Vågsfjordbassenget.
Vi har hatt hatt en kjempedag, sa turledar Agnethe Lunde (bildet), -opprinnelig ifrå Finnsnes.
I morra skal dem til Målselv og Bardu, før dem reise tilbakers over Tromsø.
(foto:hnn)

Turist med ambulansehelikopter til Harstad
En mann på dagsbesøk på Sør-Senja blei rask tatt hand om då han fikk hjerteproblema midt på dagen idag. Ambulansen kom raskt til, og han blei ført til Harstad med helikopter. Vi har fått opplyst at det står bra til med han.

Lørdag 17. juli:
Torden og regn
Etter nokken daga med kjempevèr kom straffa med tordenvèr og regn rundt midnatt i går. Han holdt han opplysen på førmiddagen idag, men utpå ettermiddagen i dag åpna han slusen igjen med torden og regn.
Men ellers i fylket har det vorre verre. Målselvingan påstår at dem ikkje har opplevd så kraftig tordenvèr i manns minne som det dem opplevde i gårkveld. På Vollan Gjestestue i Nordkjosbotn blei underetasjen fylt med vatn, og på vegen mot Tromsø gikk det fleire leirras igår.

Fredag 16. juli:
Siste orgelkveld denna sommarn i Eidekjerka

Med en timelang konsert ikveld avslutta kantor Ivar Jarle Eliassen siste kveld med orgelmeditasjon i forbindelse med at kjerka har åpent hus i helgen denna sommarn. Alt for få menneska hadde møtt fram til en sjelden muligheit til å høre orgelmusikk av høg klasse. Det e ikkje kver dag man får høre verka som Air og Tocata og fuge i d-moll av Johan Sebastian Bach ifrå kjerkeorglan her i kommunen.
-Det har ikkje vorre så mange på de forrige fredagskveldan heller, men ordninga e no ny og det e no ikkje det støste markedet for denna musikken idag, sei han Ivar Jarle til Budstikka.
Foruten fleire orgelverka av Bach, va repertoaret svært variert med bl.a. komposisjona av kantoren sjøl.

Kantor Ivar Jarle Eliassen attmed orglet i Eidekjerka i kveld
(foto:hnn)

Bryggedans i Skrolsvika
I ettermiddag starta Skrolsvikdagan med bryggedans på kaia som siste post på programmet idag. For programmet resten av helga, se under peikarn til høyre.

Tropisk igår, regn idag
Inatt va det tropenatt med over tjue grader på indre strøk av Senja. I heile Midt-Troms va det varmt igår med temperatura opp mot tredve grader.
Dem som landa på Bardufoss med fly igår fram imot midnatt trudde kapteinen spøkte når han opplyste at Bardufoss hadde overskya vèr og 24 grader.
Idag har det vorre litt kjøligar med temperatura rundt 16 grader og nokka regn.

Redaktøren på plass igjen
Vi takke han Frode Olsen som har tatt seg av Budstikka i tre vekke mens redaktøren har farta rundt i landet.

Onsdag 14. juli:
Skjenking i Senjehesten
Senjehesten Turistsenter har åpna øl-kranan igjen. Advokatan demmes hevde at rådmannen ikkje hadde myndighet tel å inndra skjenkebevillinga tidligar i år og at den derfor fortsatt e gyldig. Advokatan antyde og at det vurderes å kreve erstatning for tapte inntekter i den tida bedriften ikkje har solgt alkohol. Rådmann Edin-Arne Olsen sei tel Troms Folkeblad at han ikkje ser bort fra at det kan ha vært gjort formelle feil under saksbehandlinga. Han sei videre at årsaken tel inndragninga va at bedriften mangla skjenkebestyrar, nokka som i henhold tel alkoholloven e ulovlig. Mandag e rådmannen på plass igjen etter ferie og tar umiddelbart tak i saka.

Tusenårssted i Tranøy
Tusenårskomiteen i Tranøy ber folk komme med  innspill om ka som skal være kommunens tusenårssted. Det kan være en plass, ei bygning, et område eller nokka anna med kulturell eller spesiell betydning for folk. Fra sentralt hold e det bevilga 200 000 krone tel formålet. Komiteen ber om at innspill må komme innen 5. august. Etter at komiteen har behandla de innkomne forslagan e det tel syvende og sist kommunestyret som avgjør saken.

Forsunne benka
Søndag blei det oppdaga at benkan som Bygdelaget hadde satt ut på fergeleiet i Skrolsvika va borte. Sporlaust borte. Det blei leita og prata...... Kunne nokken være så frekk å stæle benkan så og sei unna ræva på folk? Etter uformelle avhør av pålitelige vitna kom det fram at en kvit lastebil va observert på fergeleiet mens sjåføren lasta på en benk. Va saka løyst? Dreide det seg om et simpelt tyveri, et "lån", eller låg det nokka anna bak? Etter undersøkelsa i nærmiljøet kom det fram kor benkan va hen og Bygdelaget har fått lovnad om at dem skal bringes telbake igjen. Det ser ut som saka bunne i misforståelsa om eierforholdet tel benkan. Bygdelaget håpe i hvertfall at benkan kjæm raskt på plass igjen, for dem e nemlig mykje brukt.

Mandag 12. juli:
Storlaks i Gammelsæterelva
Før helga blei det tatt en laks på 13,6 kilo i Gammelsæterelva. I tillegg rapporteres det om store mengda med mindre laks også. Også i Tennvatnet landes det laks. Om den gode lakseoppgangen skyldes véret skal av oss være usagt, men det skulle i hvert fall være vann nok i elven no.

Sørvest og regn

I løpet av de siste dagan har det komme store mengda med regn. Natt tel i dag hadde vi i tillegg en skikkelig sørvest-kuling av ypperste merke.

Fredag 9. juli:

Skrolsvik-dagan
Programmet tel Skrolsvik-dagan neste helg e no klart. Det blir blant anna muligheit tel å være med på omvisning i kystartilleriets moderne fort på Meløyvær. Kystartilleriet fyller 100 år i år og stiller opp med gratis båtskyss fra Skrolsvik. Heile programmet finn du under linken oppe tel høyre. Arrangøran lover at det som vanlig bli godt vér under Skrolsvik-dagan.

Torsdag 8. juli:
Lover fleire fartskontrolla
Lensmannen i Tranøy, Arnold Nilsen, sei tel Troms Folkeblad at lensmannskontoret kjæm tel å prioritere fartskontrolla i sommar. Vi vil  holde fartskontrolla både på kveldstid og i helgen, og ingen kan føle seg trygg, sei han.

Selger produksjonslokaler
Etter at Torgersens Rekling AS la ned produksjonen tidligar i år avertere dem no bygget tel salgs. Den gamle skolen i Skrolsvika e delvis innreda og utstyrt for produksjon av tørrfisksnacks, men e også godt egnet for andre formål som lager, kontor, utsalg e.l.. Han Gunnar Torgersen sei at bygninga har høg bruksverdi, men ligg i en rimelig prisklasse.


STIL fikk bot
Sør-Tranøy IL e ilagt 500 kroner i bot av fotballkretsen etter episoden med steinkasting under jentekampen mot Vårsol tidligar i år. Idrettslaget legg med detta saka bak seg og håpe at sånne ting ikkje skjer igjen.


Tirsdag 6. juli:

Rapport fra Rødsand-dagan
Fredagen åpna Rødsand-dagan med arrangement for ungan. Det var stort fremmøte og ditto stemning. Det fortsatte med rekebord og fest kor henholdsvis ca. 80 og 150 mennesker deltok. Lørdagen var det båttur tel Lomsnes med ca. 70 deltakera før Elvis-showet på tidlig kveldstid. Heile 300 menneska overvar Elvis-showet og det rapporteres om et glimranes regissert show med mange effekta og ei enorm stemning. Det arbeides intenst med å få arrangert et nytt Elvis-show på Rødsand i løpet av august, sei arrangementsansvarlig Inge Jakobsen tel Budstikka. Festen på lørdagskvelden blei besøkt av ca. 200 menneska. Rødsand Vel regne med å sitte igjen med et pent overskudd etter regnskapet for Rødsand-dagan er gjort opp.


Mandag 5. juli:

Ang. manglanes oppdatering
Vi beklage at Budstikka ikkje e blidd oppdatert sia torsdag. Detta skyldes ikkje at vikarieranes redaktør har deltatt på Rødsand-dagan, om nån hadde trudd det, men rett og slett for stor arbeidsmengde. Ettersom mange avvikle ferie i disse daga e behovet ekstra stort for arbeidskraft på Sør-Senja, og vi prøve å hjelpe de mest trenganes. Vi håpe å komme med en rapport i fra Rødsand-dagan i løpet av morradagen.


Laksefesket
Vi har fått melding om at to laksefeskera i forrige vekka opplevde å få henholdsvis kveita og springar i laksenota si. Utenom dissa uvanlige fangstan meldes det om godt laksefeske.

Ble fotgjenger
En mann i 20-åra ble fratatt førarkortet i en fartskontroll i 60-sonen i Frovåg  natt tel lørdag. Han kjørte i  92 km i timen og må regne med å bruke apostlenes hester som fremkomstmiddel i nån måna framover. En anna person fikk et forenklet forelegg etter å ha blidd tatt i 102 km i timen i 80-sonen i Tranøybotn. Det var Tranøy lensmannskontor og UP som gjennomførte kontrollan.

Torsdag 1. juli:
Alt klart for Rødsand-dagan
Geir "Elvis" Larsen med Natteravnan og kordame har øvd i fleire daga, scenen e ferdig bygd og alt anna dugnadsarbeid e i rute. Dem som har overvært øvingen sei at det låter utrulig bra og ser fram tel konserten på Lørdag. Se programmet for Rødsand-dagan ved å klikke på "Elvis"-bildet tel høyre.