LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 28/11 2018
KOM OG HØR HEMNES SANGVIRKELAG
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Førstkommende søndag - 2.desember og første søndag i advent - skal Hemnes Mannskor og HeKS sørge for julestemning i Hemnes kirke. Da arrangeres «Vi synger og spiller julen inn», en gammel tradisjon knyttet til adventa. Går man mange år tilbake i tid var denne konserten, der det meste av musikkliv på Hemnesberget ble mobilisert, arrangert mye nærmere selve jula. Og det var både hornmusikk og orkesterforening innvolvert i tillegg til mannskoret. Om det blir andre krefter med enn stedets to kor er usikkert i skrivende øyeblikk, men både HeKS og Hemnes Mannskor har rikelig julemusikk på repertoaret hver for seg. Og så gjør de som de har gjort de senere år; slår seg sammen til et stort blandakor med det uoffisielle navnet «Hemnes Sangvirkelag». Det har blitt øvd og øves godt, så fellesnumrene skal bli best mulig.

I løpet av konserten skal «Tommelen opp prisen» utdeles til «Årets Hemnesværing». Det er Hemnesberget Vel som med denne prisen hedrer en hemnesværing - eller en forening - som har gjort uegennyttig arbeid over mange år til beste for stedet og for å skape positiv oppmerksomhet om Hemnesberget.

Men før konserten klokken 18.00 i Hemnes kirke på søndag skal det være både nissetog og tenning av julegrana på Torget. Nissetoget starter ved Hemnesberget omsorgssenter kl 16.30. Barn oppfordres til å ta med lommelykt eller lignende, mens det vil bli delt ut en del fakler til voksne. På Torget kommer det en nisse med smågodt til unger med litt nisseklær på seg, og så er det tenning av julegrana etterpå. Sang ved Hemnes Mannskor og gange rundt julegrana. Når dette er gjort er det bare å begi seg til kirken og gratiskonserten der. En frivillig kollekt ved utgangen vil forhåpentligvis dekke kostnadene ved arrangementet.

Bildene over og under er av HeKS og Hemnes Mannskor (alias Hemnes Sangvirkelag) fra «Vi synger og spiller julen inn» i 2015 (over) og 2016 (under).

PS Begge korene hver for seg og sammen som Hemnes Sangvirkelag skal også synge jula inn i Bleikvassli kirke søndag 9. desember kl.16.00 DS

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 17:07