LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 28/11 2018
FLINKE KDA-ELEVER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Vi har gitt rosende omtale av mye og mangt i forbindelse med Jul på Berget 2018, og må bare beklage at vi ikke hadde kapasitet og mulighet til å yte rettferdighet overfor alle som bidro til denne flotte helga på Hemnesberget.

Vi rakk blant annet ikke innom et fyrverkeri av et show beregnet på barn i aulaen på lørdag. Håvard Paulsen - kjent fra bl.a. barne-tv - fikk det til å gnistre og koke på scenen, bokstavelig talt, og stemningen var bortimot elektrisk blant omlag 300 store og små publikummere. Braksuksess er eneste dekkende ordet for denne forestillingen, som vi dessverre ikke kan rapportere fra med tekst og bilder.

En annen aktivitet som heller ikke har fått vår fulle oppmerksomhet var en stor og flott utstilling av elevarbeider, utført av elever ved 3dje klasse ved linja for Kunst, design og arkitektur (KDA) ved Polarsirkelen videregående skole. Her var det mye godt tegnearbeid, både med blyant, farger og datateknikk. Også andre kreative evner hadde fått sin utfordring og artige sluttprodukt. En del «ekle kryp» utført på dyktig vis med bare tynn streng kravlet fritt oppover ei søyle i det store utstillingslokalet i andre etasje på Prix (bilde 5). I samme lokalet holdt for øvrig de samme KDA-elevene juleverksted for barn, og en god del av timene på lørdag var det helt smakk fullt med ivrige barn som fikk prøve seg på mange slags kreative teknikker.

Også 10 fantasifulle og dyktig lagede pepperkakehus var utstilt i samme lokale, og en vegg med allehånde plakater av arrangementer og aktiviteter på Hemnesberget de siste 30 år vakte stor oppsikt (bilde 9). Alt i alt var andre etasje på Prix verd et besøk. Og mange benyttet også anledningen. Selv var vi der på et par ulike tidspunkt med relativt få til stede. Vi lot oss likevel absolutt begeistre, og med ekstra sans for tegnearbeid utført med blyant, ble undertegnede aller mest imponert over en tegning av en genuin afrikaner (bilde 7).

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 16:21