LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 26/11 2018
GLADE VINNERE- OG ANDRE NESTENVINNERE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Det var sikkert mange som følte seg nesten som vinnere på det godt besøkte julemarkedet Jul på Berget og denne unike førjulsfestivalen sist helg, men bare en av de mange store og små utstillerne ble kåret som «Årets stand 2018» - og fikk dermed diplom, heder og ære. Hvert år går en jury rundt og studerer nøye alle salgsbodene, hvordan den enkelte markedsfører sine produkter. De arbeider ut fra disse kriteriene (som alle utstillere fikk i forkant av julemarkedet) - og vi siterer invitasjonen ordrett:

Jul på Berget har som mål å hele tiden heve kvaliteten på arrangementet. Vi utfordrer derfor deg som utstiller til å ha en så tiltalende stand som mulig.

En god presentasjon av dine produkter betyr økt omsetning for deg og vil samtidig bidra til et visuelt løft på hele arrangementet.

Vi premierer beste stand etter følgende kriterier:
1. Standens utforming: Utstilling, presentasjon, fremheving, harmoni mellom produkt og øvrig materialbruk og formgivning av stand.
2. Orden og renhold, miljø og ressursbruk
3. Personalets opptreden og kundebehandling.

Prisen ble utdelt søndag, og består av: Gratis bodplass under neste års julemarked, diplom og markedsomtale. Den heldige - og en smule overrasket - vinner ble "Tante Trine" sin stand.

Juryen i år besto av Tone Bente Båtstrand Husnes, Claus Husnes, Unni Vedal og Bjørn Bonsaksen, og etter et lite jurymøte satte de kursen for Trine Thorvaldsens lille stand inne i et av rommene på Per Smed-stua. Det er som kjent ikke alltid at størst er best. Så også her, for standen «Tante Trine» var ikke av dem som stakk seg mest ut i størrelse og prangende skilting. Men juryen slo likevel fast at «Tante Trine» skåret høyt på alle kriterier, det kunne Sigrid Skjæran fastslå da hun på vegne av Jul på Berget og juryen overrakte et innrammet diplom til Trine Thorvaldsen. Da en lettere overrumplet markedsdeltager hørte at hun i tillegg til diplom, heder og ære, fikk gratis salgsplass på neste års Jul på Berget, var hun ikke sein om å si at da måtte hun jo i alle fall delta.

Enkeltmannsforetaket «Tante Trine» er i utgangspunktet en miljøvennlig nettbutikk. Den unge grynderen kunne blant annet tilby diverse forskjellige håndlagde såper. Som for eksempel Neslesåpe - en såpe som er snill mot tørr hud og eksem. Denne såpen (og de andre) lages av kun naturlige ingredienser. Ingen parfyme eller unødvendige tilsetningsstoffer. Såpen tilfører naturlig fuktighet og etterlater huden myk etter vask. Ingrediensene er olivenolje, kokosolje, rapsolje og nesleavkok. På standen til "Tante Trine" fant vi også populære meiseboller, laget med kokosfett, solsikkefrø, havre, mandler og hasselnøtter.

Du kan enkelt finne frem til Tante Trines miljøvennlige nettbutikk ved å Google.

4 bilder:

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattÅRETS JUL-PÅ-BERGET-SPISESTED?
Det var ingen kåring av «Årets spisested» under kulturfestivalen og julemarkedet «Jul på Berget», men hadde det vært det, er det grunn til å anta at Wangbrygga, avdeling Båtstua, ville stukket av med prisen. Der kunne man uten blygsel snakke om «Stinn Brakke» det meste av helga. Folk sto gjerne og ventet en god stund for at det skulle bli en stol ledig. Makan til trengsel hadde ikke de som hjalp Åshild Blyseth denne helga sett for seg. Frank Marstokk - en god venn av Åshild Blyseth - var hjemme på Berget for å hjelpe til. Han passet kassa og foretok en del rydding. De andre med ansvar for etterfylling av alskens matretter løp opp og ned trappa fra kjøkkenet nede til «restauranten» oppe i ett sett. Både lørdag og søndag. Ikke rart, egentlig, for fristelsene var mange. Både under kaffesalget på formiddagen, og middagsbuffeen seinere.

3 bilder

VINNER AV PEPPERKAKEHUSKONKURRANSEN TRUKKET
På søndag 25.11 ble det trukket ut en tilfeldig vinner av årets pepperkakehus-konkurranse, melder arrangøren av Jul på Berget.
Den heldige vinneren av pepperkakekonkurransen ble Anne-Marie Skjæran. Hun ble uttrukket som den heldige vinneren av kr 1000,-
blant 10 innleverte pepperkakehus. Ingen bedömming av de helt forskjellige kreasjonene, men bare ren flaks.

3 bilder

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt
TIDENES JULEMARKED?
Vi i Hemnesværingen tillater oss å kåre årets Jul på Berget til tidenes beste julemarked på Hemnesberget. Været var ikke helt på arrangørens side, men likevel sydet det av folk på Hemnesberget nesten som på Båt- og fjordfestivalen. Torvet var i alle fall smekkfullt av parkerende biler. Også mange andre områder med litt ledig plass ble benyttet av besøkende. Å vandre rundt på torvet, i Sjøgata og på Lapphella var nesten som å være på en fremmed plass, for det var stort sett bare fremmede å se hvor enn man snudde seg.

Vi utroper årets Jul på Berget som en vinner med tidenes best besøkte Jul på Berget.

4 bilder

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 17:20