LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 25/11 2018
JUL PÅ BERGET OFFISIELT ÅPNET
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Åpningen av årets «Jul på Berget» fant sted klokken 11.00 lørdag 24.11, der man samtidig tente lys i julegrana på plenen ved Båtstua. Trond Rydsaa hadde det ærefulle oppdraget med å foreta den offisielle åpningen av tidenes fjerde Jul på Berget. Ikke unaturlig ettersom han som leder av Lapphellas Venner har vært en ivrig bidragsyter i lag med Lapphella-vennene for å benytte det unike Lapphell-området og bygningene der til glede for stedets folk. Som takk for hjelpa overrakte Anne-Lise Larsen Rydsa et ull sitteunderlag med «Jul-på-Berget-motiv» og sa: - Dette kan du ha under rumpen når du må sette deg ned for en liten vil mens du går rundt på julemarkedet! Trond Rydsaa takket pent og sa: - Menn i min alder trenger absolutt passe på å ikke fryse på rumpen!

Seremonimester var som nevnt Anne-Lise Larsen, en av kvinnene bak «Jul på Berget» - og hun ønsket stedets folk og tilreisende velkommen til «Handel og Vandel på Hemnesberget. Sigrid Skjæran, en av de andre pådriverne for å gjøre Hemnesberget til en koselig juleby, hadde oppdraget med å koble på strømmen til juletreet. For å skape enda mer julestemning enn den fint pynta julegrana på den grønne plenen, var to jenter fra Hemnes skolemusikk bedt om å spille en julesang på trompet under åpningen. De to unge talentene Vie og Ingrid spilte klokkerent fremfor de omlag 50 fremmøtte. De høstet mye og velfortjent ros for sin innsats.

Arrangørene bak «Jul på Berget» har vært seg bevisst på å bruke et gammelt uttrykk handelsnæringen på Hemnesberget i gamle dager brukte mye, nemlig «Handel og vandel på Hemnesberget», og det er lite å gruble på, de iherdige arrangørene av dette julemarkedet samtidig med en liten kulturfestival har greid å få til begge deler. Det er ingen tvil om at det blir både handel og vandel når det er «Jul på Berget» i innledningen av adventstiden på Hemnesberget. I år en uke tidligere enn før. Denne flyttingen var kanskje en medvirkende årsak til rekordbesøket, samtidig som det bare var kun små regnbyger i år mot tidligere års slaps, holke og store nedbørsmengder. Man tør nesten ikke tenke på hvor stort besøket vil bli når værforholdene blir helt perfekt?

Vi kommer tilbake med mer stoff og bilder fra tidenes fjerde «Jul på Berget» - om datautstyret og arbeidslysten ikke svikter.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 11:19