LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 06/11 2018
GLADE GIVERE STØTTER LAPPHELLAS VENNER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

- Vi er så utrolig glad for at andre lag og foreninger her på Hemnesberget støtter vårt arbeid ved å gi penger for å få nytt tak på Gunnvor-huset, sa leder av Lapphellas Venner, Trond Rydsaa, da representanter for fem andre lag og foreninger troppet opp foran Gunnvor-huset for å markere sin støtte mandag 5.november. Til sammen har de fem foreningene overført 74.000 blanke kroner til idealistene som må til med å skifte taket på det lille «klubbhuset» sitt på Lapphella. - Vi fikk også inn en del penger da vi appellerte gjennom et brev til alle hemnesværinger om bidrag til foreningens drift.

Nå begynner vi i alle fall å se lysere på situasjonen, medgir Rydsaa. Vi har dessuten fremdeles håp om penger fra vårt forsikringsselskap. De har avslått vår første henvendelse om penger til takreparasjonen, men vi har lest alt med liten skrift i vår såkalte super-forsikring. Der står det uomtvistelig svart på hvitt at følgeskader etter en lekkasje skal dekkes. Så om vi ikke får penger for et nytt tak, har vi i alle fall godt håp om penger for å reparere det som har blitt skadet inne i huset som følge av lekkasjeskaden i taket, slo Trond Rydsaa fast overfor de som nå har gitt penger.

På Gunnvor-huset har det vært torvtak siden sommeren 1996. Den sommeren gjorde medlemmer i Lapphellas Venner et godt stykke arbeid med å skifte fra bølgeblikk til torv på taket til det lille huset foreningen har som klubbhus. Dessverre har slike torvtak det med å kunne bli lekk når det har gått noen ti-år. Da lekkasjen ble oppdaget i vår, måtte Lapphellas Venner gå i gang med å flekke av torva og legge over en presenning. Håpet var å kunne skifte taket i løpet av seinsommeren. Men de 3 T-er er ikke lett å komme utenom, selv ikke for en ivrige dugnadsgjeng. Ting Tar Tid. Forsikringskrangel og pengebekymringer er nå en ting. En annen sak er at en usedvanlig fuktig seinsommer og høst har gjort det vanskelig å få til skiftingen nå. Været har ikke spilt på lag. Vi har derfor lagt enda en presenning over taket - oppå den første - og satser på at dette er godt nok frem til våren, forklarer Jon Arne Jacobsen, foreningens sekretær, mens de glade pengegivere er samlet foran Gunnvor-huset. Da blir det nok ei dugnadsøkt eller fem, både på taket og innvendig i det koselige klubbhuset på Lapphella.


Bilde 1. Representanter for 5 foreninger har sørget for 74000 kroner til sammen til Lapphellas Venner sitt "tak-prosjekt". Fra venstre: Hans Erik Nilsen, Hemnesberget Lions Club, kr. 3500,- Kjell-Idar Juvik, Hemnes arbeiderlag, kr. 5000,- Kurt Karlsen, Båt- og fjordfestivalen, kr. 15.000,- Eli Solhaug, Tettstedsutvalg Hemnesberget, kr. 26.000,- Ingebjørg Pedersen, Hemnesberget sanitetsforening, kr. 25.000,-

Bilde 2. Gunnvor-huset går nå vinteren i møte med to lag presenning. Nytt tak blir det ikke før til våren.

Bilde 3. Trond Rydsaa viser Kjell-Idar Juvik et klenodium innen lokal «husflid» da forsamlingen tok en titt innvendig på Gunnvor-huset.

Bilde 4. Dette bildet er tatt 24. juni 1996. Da arbeidet Lapphellas Venner med å legge torvtak på Gunnvor-huset på Lapphella. De som er på bildet er Øystein Larssen, Lyder A Johansen og Gunnar Johannesen.

Bilde 5. Gunnvor-huset må klare seg med to lag med presenninger i høst og vinter.

Bilde 6. Jon Arne Jacobsen og Trond Rydsaa midt i ei dugnadsøkt i fjor.

Bilde 7. Lapphella er Hemnes kommunes tusenårssted. Om ikke kommunen er så flink til å markedsføre dette, er i alle fall Lapphellas Venner opptatt av å verne om og fremsnakke stedet.Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:56