LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 04/11 2018
NYTT ÅR - NYE SJANSER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Snart ligger et nytt år fremfor oss, og som alltid er det noen som har en flunkende ny kalender å tilby. På Hemnesberget har den lokale Lions-klubben kommet godt i gang med salget av sin spesialproduserte Hemnes-kalender for 2019.

Fra klubben opplyses det at de nok en gang baserer kalenderen på helt ferske og litt tilårskomne bilder som matcher hovedbildet. På hvert månedsoppslag er et stort hovedbilde (i A4-format) av nyere dato. Motivet er enten en kjent bygning eller gateparti, eller en begivenhet på Hemnesberget eller i det nære omland. Så har man i tillegg et mindre bilde fra gamle dager fra samme strøk i bredd med kalendariet for hver måned, med en opplysende tekst. Denne kombinasjonen med bilder av typen «før-og-nå» har vist seg å slå godt an, så Hemnesberget Lions Club har tidligere sagt seg meget godt fornøyd med responsen og salget. Som kjent har Hemnesberget opplevd mange store branner, slik at det er store forandringer i «bybildet». Og måten kalenderen lages på gir rom for litt historiefortelling.

Salget av Hemnes-kalenderen er en viktig del av inntektsgrunnlaget for lionsklubben. Midlene klubben får inn fordeles hvert år til en mengde gode formål. Her en oversikt over siste fiskalårs tildelinger: Konsert på Hemnesberget omsorgssenter under Hemnesjazz kr 9000,- Lions internasjonale katastrofefond kr 3000,- Lions førerhundskole kr 2000,- TV-aksjonen kr 2000,- Jul på Berget kr 2000,- Helsesport-uka i Porsanger kr 2000,- Hjelpesending i Lithauen kr 500,- Brønnprosjekt i Afrika kr 1000,- Historisk barnebok «Katinka på Berget» kr 3000,- Øyehelseprosjekt i Afrika kr 2000,- Internasjonal ungdomsleir i Norge kr 2000,- Hemnes og Sør-Rana skytterlag kr 2000,- Fadderbarn SOS-barnebyer kr 5400,- Hemnes IL jente-12 fotball-lag kr 2000,-

Hemnesberget Lions Club ble etablert i 1964. Til neste år kan klubben se tilbake på 55 år med sammenhengende drift. Med flere aktiviteter i tillegg til kalendersalget blir det ikke ubetydelig pengebeløp i klubbkassen. Penger som i neste omgang havner hos andre som lionsklubben vil støtte. Bevilgninger fra klubbens «aktivitetskasse» foretas etter søknad om støtte til ulike prosjeket både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det kan være en brønn i Afrika, eller bidrag til noe nyttig for almenheten på Hemnesberget. Lokalt vil vi prioritere ungdom og eldres aktiviteter. Søknad om støtte til bestemte prosjekt sendes til: hemnesberget@lions.no - Legg ved en beskrivelse og gjerne et budsjett.

Bilde 1. Asbjørn Solhaug og Egil Jenssen (og andre) satt på Prix både fredag og lørdag og solgte Hemnes-kalenderen 2019. De forteller at det vil stadig dukke opp selgere på Prix, og dessuten selges kalenderen over disk flere andre utsalgssteder på Hemnesberget. Den kan også bestilles på nettet. Benytt e-postadressen: hemnesberget@lions.no

Bilde 2. Det meldes at salget av Hemnes-kalenderen for 2019 har kommet godt i gang.

Bilde 3. Asbjørn Solhaug viser frem den nye kalenderen for hemnesværingene.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:30