LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 28/10 2018
ØNSKER SEG UTENDØRS JULETREPYNT
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

- Også i år ønsker vi hjelp til pynting av juletreet som vi skal ha midt på plenen ved marinaen (også kalt «Havnehavegen»). Lysene på dette jultreet skal tennes ved den offisielle åpningen av julemarkedet på «Jul på Berget» lørdag den 24. november klokken 11.00. Vi oppfordrer de kreative til å benytte gjenbruksmaterialer, eller ting som finnes i naturen og er helt gratis! Du må levere inn ditt bidrag på Best, forteller Sigrid Skjæran, styreleder i stiftelsen Jul på Berget.

- Vi bestemte oss i fjor for å ha ei julegran stående i Havnehagen i tillegg til den tradisjonelle grana som settes opp midt på Torvet, forteller Sigrid Skjæran. - Det blir dermed ei ekstra stilig julegran i tillegg til den store julegrana som tradisjonen tro brukes å tennes på torget første søndag i advent (2.12). I sommer fikk vi Odd Tore Jakobsen i Helgeland stålmontasje til å lage en stødig fot i stål som ble gravd ned akkurat der vi rigga juletreet i fjor uten noen fot. Nå er foten klar til bruk i år, og også de neste årene.

- Vi har hermed en oppfordring til unger i barnehagene, skoleelever, og hemnesværinger generelt om å bidra til å lage pynt til julegrana vi skal ha her også i år, er Skjæran sin oppfordring. - Man kan lage noe selv, eller kanskje man har noe i sine gjemmer. Men det må som man skjønner være saker som tåler vær og vind og kan henge utendørs i mange dager. Det hadde vært utrolig artig om dette nye tiltaket under «Jul på Berget» hadde engasjert mange. Mye av stemningen med arrangementet skapes jo i Sjøgata og på Lapphella. Når vi nå også skaper en tradisjon med å ha ei skikkelig julegran her i Havnehagen i tillegg til de lyssatte trærne, blir dette riktig fint.

Bildene er fra fjorårets Jul på Berget.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 14:40