LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 26/10 2018
HVEM BLIR ÅRETS HEMNESVÆRING?
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

I november 2016 kunne Tom Horseng takke for prisen på vegne av Hemnes jazzforum som ble utnevnt til Årets hemnesværing.

Hemnesberget Vel oppfordrer nå publikum til å komme med forslag på «Årets hemnesværing 2018» fra folk på Hemnesberget. Planen er å dele ut denne høythengende prisen under «Vi synger og spiller julen inn» i Hemnes kirke første søndag i advent (2.12). I den anledning er stedets velforening nå ute med et ønske om forslag på kandidater. Dette er velforeningens egen hederspris som går til en hemnesværing som har gjort noe ekstraordinært for fellesskapet gjennom flere år.

Prisen ble ikke delt ut i fjor. Den ble innstiftet og utdelt første gang i 2003. Da var det Tullemor Johansen som var den naturlige prisvinner. Denne hedersbevisningen til noen som har satt Hemnesberget på kartet på en positiv måte kalles gjerne ”Tommelen-opp-prisen”, ettersom den fysiske gjenstanden vedkommende får er en keramisk miniskulptur utført av Odd Johan Horseng, samt et innrammet diplom.

Prisen vil som nevnt bli utdelt under gratiskonserten ”Vi synger og spiller julen inn” i Hemnes kirke søndag 2. desember, rett før julegrantenninga på Torvet.

Frist for å komme med et skriftlig forslag med begrunnelse på kandidater til ”Årets hemnesværing” er satt til 26. november. Sendes til Eli Solhaug, Sollivegen 3, 8640 Hemnesberget.

Hvem får denne flotte miniskulpturen med innskripsjon i år?

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:57