LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 11/10 2018
FERJEBRUA FJERNET
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Siden lite vennligsinnede nabokommuner sør og vest for Hemnes fikk presset gjennom på fylkesnivå en nedlegging av den velfungerende ferjeforbindelsen mellom Hemnesberget og Leirvika i 2014 til fordel for Toventunellen, har ferjeleiet på stedet vært uten virksomhet. Akkurat nå ligger ei utrangert ferje her i ferjekaia. Tauet hit av bukseringsbåter tidligere i sommer da dens egen maskin ikke lenger virket. Hvor lenge den blir liggende på Hemnes, eller om den skal repareres vites ikke, men den er i alle fall en irriterende «lang nese» til hemnesværingene fra fylkespolitikerne, og en påminning om at ferja ble fjernet fra Hemnesberget.

I disse dager har mannskaper fra Mesta/Statens vegvesen vært på plass for å demontere ferjebrua for ytterligere å understreke at her kommer det aldri mer til å komme ferjer til lands for å frakte biler fra Hemnesberget til Leirvika. Om Toventunellen skulle rase sammen eller bli stengt av en trailer med et lass brunost i full fyr i mange dager, ønsker man tydeligvis ikke å bruke ferje-strekningen Hemnesberget-Leirvika som reserve-vei mellom Rana og kysten.

Tirsdag 9.10 ble brua heist på land av en svær mobil krane, og en arbeidsgjeng startet da straks arbeidet med å «partere» brua for å kunne frakte den bort. I dag (torsdag 11.10) var øyeblikket kommet for å kjøre vekk ferjebrua for godt. En stor kranbil løftet de fraskilte delene på to trailere som skal kjøre materialene over Saltfjellet til et lager i Saltdalen. Kanskje blir det gjenbruk, men akkurat når og hvor vites ikke.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 11:27