LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/10 2018
NOEN STÅR PÅ MENS ELEVENE HAR HØSTFERIE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Elever og lærere ved Hemnes sentralskole tok fatt på en 3dagers høstferie i dag (onsdag 10. oktober), og dermed hadde Allaktivitetshusets venner fritt spillerom når de møttes på Miljørom 1 til sin ukentlige dugnadsøkt på «Allakken». Det som passer aller best å gjøre når skolen ikke er i bruk, er selvsagt arbeid som er vanskelig å gjøre når elver og lærere bruker idrettshall og aula, som for eksempel å male og lakke vegger og gulv. Dermed sikta allhusvennene seg inn mot å gjøre noe med gulvet i aulaen under skolens høstferie. Det som brukes mye trenger også til mye vedlikehold. Gulvet i aulaen var begynt å se litt trasig ut, ikke minst fordi mye av dagens fottøy ikke er velegnet til innebruk. Noen sko avtegner stygge svarte strek når man subber over gulvet. Enten ved dansing eller ved annen adferd litt mer enn å spasere.

- Gulvet i aulaen var nå begynt å bære preg av å ha hatt mange innom aulaen med akkurat denne type skotøy, og vi hadde egentlig avtale med renholderne at de skulle ta seg av å fjerne disse stygge strek og merker på parketten når de vasket aulagulvet en siste gang før høstferien, men det viste seg at det hadde de glemt å gjøre når jeg sjekket her i går på ettermiddagen. Derfor måte to mann fra oss i går kveld ta seg av denne jobben med å rense gulvet, slik at vi kunne gå i gang med lakkeringen når vi møttes i dag, forteller Asbjørn Solhaug da arbeidsgjengen gjorde seg klar i aulaen med maleruller på lange skaft onsdags morgen. Første strøket gikk temmelig greit å rulle på, og med kort tørketid for den vannbaserte gulvlakken satset dugnadsgjengen derfor på ei ny økt om kvelden for å påføre et strøk nummer to.

Arbeidet gikk som nevnt med liv og lyst bortover den store gulvflaten denne formiddagen, mens en del andre allhusvenner drev med rydding og annet forefallende arbeid flere steder i Allaktivitetshuset. Blant annet var et par mann i sving med å planlegge nytt oppheng og nye klatretau til erstatning for de som var utslitt og ødelagt og derfor demontert i idrettshallen. En annen tok seg av rydding på kjøkkenet og i kjølerommet. Her har det blitt en lei tendens med at de som leier aula og kjøkken setter fra seg diverse matvarer. Gode saker som bare blir stående der til de blir ødelagt. Nå ble det satt opp plakat med beskjed til alle leietakere at slik forlatte matvarer vil bli kastet av Allaktivitetshusets venner når de har sin ukentlige arbeidsøkt i anlegget.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 17:50