LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/10 2018
OPPRYKK MED UTFORDRINGER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Seniorlaget til Hemnes IL er klar for spill i 4.divisjon neste sesong. Samme avdeling som den nye fotballklubben Rana FK på Mo i Rana og andre byer på Helgeland har lag i. De to siste seriekampene Hemnes-gutta spilte i 5.divisjon levnet ingen tvil. Først knuste Hemnes IL laget til Stål 2 med solide 8-1 på årets siste hjemmekamp søndag 30.9. Så dro de til Rana søndagen etter for å spille mot Båsmo IL. Her ble det seier med 2 mot B&Y IL sin «smultring» (null). Dermed endte de på mest poeng bortsett fra to lag som ikke kan rykke opp. Mo IL 2 og Innstranden 2. De har lag i høyere divisjon.

Vi tok en prat med trener for Hemnes IL, Torstein Sørensen, for å høre hvordan han ser på det å gå fra 6.divisjon til 4.divisjon på 2 sesonger. - Rent sportslig ser jeg ganske lyst på situasjonen. Vi kommer sikkert til å tape noen kamper, men vi har faktisk et godt mannskap med mange rutinerte og dedikerte spillere, og har også en del unge og ivrige gutter som kommer for fullt. Verre er det nok når det gjelder dette med faciliteter for spillerne. Her har vi måttet klare oss med garderober og dusjer som er i tilknytning til Hemneshallen for spillerne. Det regner jeg med vil være akseptabelt i fortsettelsen, men vi har ingen god løsning for pausene. Da har spillere, trenere og dommere måttet oppholde seg ute. Akkurat dette blir nok en utfordring for oss neste år, innrømmer trener Sørensen.

En annen sak er at vi skulle så gjerne hatt et litt større apparat rundt oss. Mye faller på meg og min gode trenerkollega Skjalg Breimo. Her kunne vi saktens trengt flere med i et team som kunne tatt seg av diverse organisering som ikke nødvendigvis trenerapparatet behøver å ta seg av.

Vi vet at det har vært krefter i sving for å kunne få opp et klubbhus med plass for både garderober, dusjmuligheter og noe lagerplass. Tomta ligger der. Fra «Alfhild-kiosken» og langs parkeringsplassen bak det østre målet er helt perfekt. Jeg skjønner at det ikke er gjort over natta, men på litt sikt må det gå an for Hemnes IL å få opp et servicebygg/klubbhus ved idrettsplassen som både fotball, skigruppa og alle innen idrettslaget kan ha glede av året rundt. Hvor denne saken står i dag, vet jeg ikke, men noen bør ta tak i problematikken og løfte den videre.

Bildet av Torstein Sørensen og Skjalg Breimo er fra i fjor høst da laget og trenere til Hemnes IL var gjester hos Rosenborg ballklubb. Her er de intenst lyttende til hva fotballstorheten Gøran Sørloth kunne fortelle om lagarbeid og samhandling da laget besøkte den legendariske Brakka i Trondheim.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:29