LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/10 2018
DET BLIR BARE VERRE OG VERRE…
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Den som går tur langs Nordveien mellom Juvika og Kirkeveien stikker kanskje av og til oppom gapahuken mellom lysløypa og Nordveien. Den var anlagt for mange år siden, mest tiltenkt barnehagebarn. Den ble da også benyttet i mange år av barnehagene på Hemnesberget. Og sikkert mange andre som liker å kose seg på tur. Men så oppdaget noen godt voksne at her var det fint å ha storfest på godværskvelder om sommeren. Ja, natta med. Området ved gapahuken har gjennom flere år blitt stadig mer ødelagt og tilgriset av folk som mener det er helt greit å forlate det hele som en søppelplass. Kommunens folk har tidvis tatt seg på tak for å rydde området. Men det har ikke gått lang tid før det er like trist å komme til gapahuken som før ryddingen. I sommer har det bare blitt verre og verre, for ingen rydder lenger i området. Barnehagene har etter hva vi hører for lengst sluttet å bruke denne gapahuken. Her kan man finne knuste flasker, tomgods og flasker med brennevinsrester og diverse annet søppel.

I det hele tatt er det ei trist utvikling som glade vandrere og barnehagebarn har måttet være vitne til opp gjennom en god del år nå. Og da vi trodde at det ikke kunne bli verre, så ble det faktisk det i sommer.

Ettersom Nordveien ofte benyttes til rekreasjonsturer, blir det også noen avstikkere for med egne øyne å se hvordan det står til med gapahuken. Mange gjør jo det samme, så man får jo en del tips om tilstanden. Nå på søndag fikk man se at det ikke bare er sjødesløs festing gapahuken bruke til, med dertil hørende flaskeknusing og annen forsøpling. Nå var faktisk utvalget søppel supplert med brukte bleier og annet søppel i forhold til forrige tur gapahuken var oppsøkt. Fra før ligger det flere plast bæreposer fylt med gamle spiker og diverse vindusbeslag. Dette har ligget mange uker nå. Hit til gapahuken må det tidlig på sommeren vært fraktet store mengder gamle bygningsrester. Materialer som etter sigende er forbudt å brenne på bål. Sannsynligvis fraktet til gapahuken med firehjuling med henger? Ja, for kommunen har jo med digre kampesteiner sørget for at biler ikke skal kunne kjøre strekningen.

De 6 første bildene ble tatt lørdag 6.10 og viser status etter at også småbarnforeldre har lagt igjen utrivelige ting her i gapahuken, i tillegg til søppel og skrot som har vært her siden i sommer.

Bilde nr 7 ble tatt lørdag 6.10 og viser den store steinen i den ene enden av gangveien som skal hindre biler å kjøre inn i området i sommerhalvåret (om vinteren er det åpent for at veien skal kunne brøytes). Om du ser nøye etter ser du en svart «hundepose» ligge på steinen helt til venstre i bildekanten (og på bilde nr 8).

De neste to bildene ble tatt i sommer (den 24. juli)

Så følger 4 bilder fra 17. august

De siste to bildene nedenfor er fra den 2. september. Det viser hva slags søppel som ligger i flere plastposer. Og så tar vi med et bilde av «hullet» i skogen like ved gapahuken hvor det sto en utedo. Den fyrte noen på mens den var ganske ny, og i stedet for å bygge en ny valgte kommunen å fjerne brannrestene og rydde området.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 19:38