LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 04/10 2018
DET GÅR MOT VINTEROPPLAG FOR REMI KETIL
Tekst/foto: Tore M Furuhatt Foto: Tore M Furuhatt

Arbeidet med å utbedre veteranskuta Remi Ketil går stadig fremover. Da vi avla den revitaliserte 51-åringen et lite besøk mandag 1. oktober var et par av de ivrige i dugnadsgjengen opptatt med å komme videre med gjenoppbyggingen av byssa. Her har alt det gamle av innredning, vegger, gulv og tak blitt rensket ut i løpet av sommeren. Veggene har fått ny paneling. Også tak og gulv har det blitt snekret nytt til. Skjultanlegg for det elektriske som trengs i byssa ligger klart, og akkurat nå jobbes det med benker som vil gi god oppbevaringsplass for alt man ikke trenger å ha liggende fremme til enhver tid. Også et lite vitrineskap og noen hyller vil vi montere etter hvert, forteller Egil Jenssen og Stein Dahlberg mens de holder på med den totale forbedringen av byssa.

Vi har egentlig ikke holdt så intensivt tempo i dugnaden her ombord i sommer. Skuta har vært en del i bruk, men vi ser et betydelig større potensiale når vi får unna mer av den omfattende restaureringen skal gjøre videre. Mye er gjort, men det gjenstår også mye. Det neste vi nok må konsentrere oss om blir oppe i styrhuset. Der trengs det en stor innsats for å få ting mer på stell, men det blir nok ikke før til nesten sommer, er de to enig om. Flere av oss i foreningen som eier denne hemnes-bygde skuta har de siste måneder brukt mye tid til å samle stoff beregnet på bokserien om de fantastiske båtbyggertradisjonene i Hemnes, så dermed har Remi Ketil vært en del mindre prioritert denne sommersesongen.

Nå går det som kjent raskt mot vinter, så det er nok ikke så lenge til MK Remi Ketil må flyttes til sitt vinteropphold inne i marinaen. Om vinteren er det mindre aktuelt med dugnad om bord, bortsett fra jevnlig ettersyn av Hemnes båtbyggerhistoriske forening.

Foto: Tore M Furuhatt

Egil Jenssen forteller at det er meningen å få Jarle på Hemnes sømservice til å lage putene som skal sitte på toppen av benkene.


Foto: Tore M Furuhatt

Stein Dahlberg kan si seg førnøyd med hvordan byssa snart vil fremstå ombord i veteranbåten Remi Ketil.

Ved toref, kl 11:05