LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 16/05 2018
BENSINTYVER PÅ FERDE – IGJEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

- Det er fryktelig irriterende og frustrerende at noen bare forsyner seg av andres eiendom. Noen synes tydeligvis det er helt greit å skaffe seg bensin ved å hente det de trenger i båter her i marinaen.

Det forteller Roy Wik som har sin båt på innerste piren i småbåthavna på Hemnesberget, og som er lite tilfreds med at ubudne gjester mener det er greit å ta seg til rette.

- Jeg fikk lagt ut båten her sist torsdag, og dagen etter skulle vi dra til Leirvika og hytta der. Da jeg kom for å starte båten så jeg med en gang at uvedkommende hadde vært på ferde om bord. Et hengelås på ei lita dør inn til der bensintanken står var forsøkt brutt opp. Men tyven(e) var ikke forberedt på et slikt stengsel, så de hadde ikke med seg verktøy, forteller Wik. Derfor ble bare hengelåsen ødelagt uten at døra ble brutt opp. Hvem som har vært på ferde her er jo ikke godt å si. Det kan være ungdommer som trenger bensin til sin moped, eller en gjerrigknark som liker å tanke gratis til sin båt. Uansett er det irriterende å bli frastjålet det man har i båten. Og med den nye gangbrua fra parkeringsplassen er veien kort for de som vil gjøre et kupp her innerst i havna, tenker Roy Wik høyt om saken.

- I fjor høst ble det nemlig stjålet bensin fra tanken i båten min flere ganger. Da sto bensintanken lett tilgjengelig uten å være innestengt. Derfor laget jeg denne veggen med dør her foran i båten til årets sesong. Det ser ut til at det er de (eller den) samme som holder på i år som i fjor med å skaffe seg gratis bensin, og i høst var det også andre båteiere her innerst i marinaen som ble offer for disse tyvraidene. Jeg blir mektig irritert av den slags oppførsel, så jeg tok derfor kontakt med Steinar Bergem på lensmannskontoret denne gang, forteller Roy Wik. Han regner ikke med at saken oppklares uten at noen eventuelt har sett det som har foregått her. Folk bor jo ikke så langt unna, og nå er det jo lyst om nettene også, så tyvene kan jo ha blitt observert. I høst var det jo mørkt om nettene og derfor mindre sjanse for å bli oppdaget.

- Jeg har også snakket med havnesjef Rolf Arne Brendberg. Han er fortvilet over at det oppstår slike uønskede episoder som nå og i høst. Og det er typisk at disse tyveriene av bensin foregår innerst i havna, for overvåkningskameraene som er montert på Båtstua blir for langt unna til å kunne avsløre tyvene, fastslår Roy Wik. – Det skulle gjerne vært et kamera oppsatt på veggen av det nye pumpehuset rett ved denne innerste kroken i marinaen. Da hadde de lovløse ikke kunnet operere såpass trygt som de ser ut til å gjøre nå. Og så bør alle ha et våkent øye og øre for det som foregår i marinaen nattestid.

Både Rolf Arne Brendberg og Steinar Bergem kan ikke gjøre annet enn å advare folk mot å ha bensinkanner og verdisaker liggende åpent tilgjengelig i sine båter. Og så bør alle ha et våkent øye og øre for det som foregår av ulovligheter i marinaen nattestid, og rapportere om det man får greie på.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:07