LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com




Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 16/05 2018
AMFIEN PÅ SKOLEPLASSEN TAR FORM
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

I fjor sommer påbegynte Hemnes sentralskole en stor omarbeiding av den svære skoleplassen i front av skolen. I stedet for en diger asfaltørken ønsket skolen å få mer ut av området enn bare asfalt. Steinar Jørgensen ble engasjert for å lage en plan for bedre utnyttelse av plassen, og gikk også etter hvert i gang med å realisere prosjektet. Arbeidet måtte avsluttes da det ble vinter og gjenopptatt nå i vår.

I utgangspunktet fikk Jørgensen oppdraget med å lage en litt mer gjennomførbar plan for utnyttelse av området, enn de langt mer ambisiøse planene som skolen hadde syslet med noen år. Men først måtte ei dårlig vannledning rett over skoleplassen bli erstattet av en ny og sikker en. Asfalten ble fjernet og vannledningen ordnet av innleid maskinentreprenør mens skolen hadde sommerferie.

Den nevenyttige og iderike altmuligmannen Steinar Jørgensen hadde egentlig ikke tatt høyde for å skulle være mer enn ideutvikler og premissleverandør, men han ble bedt om også å ta på seg å gjennomføre det fysiske arbeidet i tillegg.

En del av flere spenstige elementer på den nye skoleplassen er en solid amfi. Hovedkonstruksjonen i armert betong ble støpt ferdig sist høst, og nå blir diverse treverk påsatt som sitteunderlag. Her skal det kunne sitte 80-90 personer, kanskje mer når det gjelder barn.

- Jeg blir nok ikke ferdig til nasjonaldagen med sittebenkene, forteller Steinar da vi forstyrrer han litt i arbeidet et par dager før nasjonaldagen. – Men jeg skal nå pusse over treverket på disse benkene før jeg avslutter. Da skulle det gå an å sitte her om noen føler for det, bedyrer altmuligmannen bak alt det nye som etter hvert blir å finne på den nye skoleplassen.

- Planen var å lage et rekkverk bak den øverste benkeraden, men det har vi gått bort fra, forteller Steinar. – Unger er jo kjent for å skulle klatre opp i alle slike konstruksjoner, og da ville jo fallhøyden bak amfiet bli bare enda høyere enn uten rekkverk. Vi skal heller fylle opp en jordvoll bak amfiet, så da blir ikke fallhøyden stor i det hele tatt. Det blir langt tryggere om noen skulle ramle over kanten.

Hemnesværingen blir å følge med på det videre arbeidet med alt det nye på uteområdet
foran Hemnes sentralskole etter hvert som det hele skrider fremover.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt



Ved toref, kl 08:59