LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 13/04 2018
ÅRETS VÅRYR-LØRDAG NÆRMER SEG
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Det har så smått begynt å ligne på vår her på Hemnesberget. I alle fall i de nedre regioner rundt Torvet! Ei uke med mildvær nå, slik som yr.no lover, vil nok gjøre sitt til at det bli enda bedre når det igjen er duket for ”Våryr-lørdag” på Hemnesberget lørdag 21. april fra kl. 11.00 til 15.00

Da blir det ekstra aktivitet og gode tilbud i butikkene, pluss at det blir en god del torghandlere i sving i de røde bodene vi kjenner fra ”Jul på Berget” og de to foregående års Vår-yr-lørdager. Et flott initiativ fra Hemnes Handel & Håndverk.

Kombiner gjerne en Hemnes-tur med torghandel og kulturkafé. For på Jernvaren vil HeKS sørge for noe godt å bite i til gratis-konserten med Nordsia storband som starter klokken 12.00. Om du trenger et mer solid måltid med varm mat er veien til Hemnes Mat & Vinhus kort. De har en stor meny å velge fra, og store porsjoner!

Norsia Storband er et fullbesatt 18-mann/kvinnes storband med base på nettopp «nordsida» av Ranfjorden, med opprinnelig utgangspunkt i musikere fra Utskarpen, Straumen og Båsmoen. Men også fra øvrige deler av Rana, samt Hemnes. Musikalsk leder er Ulf Skjæran fra Hemnesberget og vokalister er Hege Cecilie Søgaard og hemnesværingen Oddmar Nogi Sjåvik. Bandets reportoar har naturlig nok jazzen som grunnstein i sitt reportoar, godt og variert supplementert med blues, funk, soul og mer «poppete» låter i tillegg. De glade amatører lover en våryr stemning på Jernvaren denne lørdags formiddagen, og ensamblet ønsker Hemnes-publikummet hjertelig velkommen på kafékonsert!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Tore M FuruhattVi nevner her bare noe av det du finner på Torget:
Hjemmebakeriet med det morsomme og velklingende navnet «Han Steike» kommer til Våryr-lørdag på Hemnesberget 21.4! Hos dem får du kjøpt franske makroner i alskens farger og smaker, flatbrød, svenskbrød og kamkaker!

Elin Martine Fagervik, fra gården Litlehaug på Hugla skal også ha stand på Våryr-lørdagen neste helg på Hemnesberget. Hun tar med seg Litlehaugs mest populære salver (ringblomstsalve, fotsalve, håndsalve, lavendelsalve, kamillesalve ++ ) - Forskjellige typer bade-/fotsalt og hånd-og kroppsskrubb. Marmelader til hvetebakst og marmelader til ost & kjeks-fatet. Urtesalt og chilisalt.

Under Våryr-lørdag ordner dessuten Polkadot Frisør barna på håret med fletter for kr 75,- / 100,- og styling med fargespray for kr 50,- Her blir det også loppemarked og bokbyttedag!

På kvelden er det duket for Shanghaibbluues Band og saftige gitar-riff Terje Varpen & Co. På Jernvaren fra klokken 22.00

Shanghaiblues Band er en Hemnesbasert kvartett som angriper bluessjangeren på en helt egen måte. Med et bein i jazzen og en arm rundt countryen tar de bluesen i nye retninger. Etter en tids pause har bandet nå gjenoppstått med ny trommis, et bytte som har sørget for at bandet nå lener seg litt mer mot det tyngre blueslandskapet Varpen er mest kjent for – uten at det har gått på bekostning av bandets sofistikerte og friske særpreg.

Bandet covrer band og artister som Susan Tedeschi, Joe Bonamassa, Otis Redding, Lenny Kravitz, Melody Gardot og Samantha Fish, men har også noe originalt materiale på repertoaret. Bandets primus motor er Terje Varpen, en eminent bluesgitarist med en helt særegen, kledelig rufsete stil. Han har mange år bak seg som musiker i Oslo, der han var med i band som «Eat the Beat» og «Nowhere Man». Da han kom tilbake til Hemnes startet han opp bluesbandet «Slusk». Terje er bror til den kanskje enda mer kjente gitaristen Bjørn Varpen, som han i ny og ned deler scene med.

Vokalist og frontfigur i bandet er Grete Bang. Hun er kjent fra det populære underholdningsorkesteret «Bitchy Big Boobies Bang Band», men det er i Shanghai hennes fyldige og finslepne stemmeprakt virkelig kommer til sin rett. I tillegg krydrer hun her og der soundet med småfrekk klimpring på sin banjo. Et solid bunndrag besørges av Jan Erik Olufsen og hans elbass type fretless. Han er ellers kjent fra «Who the fuck is Frank?» Bandets nyeste tilskudd finner vi bak bråkete bøtter og lokk. Kristian Rødvand er en allsidig musiker mest kjent som soloartist under navnet KontraKristian men er også å finne bak trommene i «Government». I tillegg er han bassist for «Hallvard Aanes & Kjærligheten» og «Polarsirkelen trekkspillklubb».

Billettpris kr 150,-

Dørene åpner kl. 21.30. Konserten starter kl. 22:00 (eller deromkring)

Ved toref, kl 15:53