LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 05/04 2018
DET VAR EN SPØK
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Vi har for lengst kommet i gang med vårmåneden april, selv om det strengt tatt ikke ser slik ut. Inngangen til vårmåneden benyttes jo som de fleste vet til å narre folk. En tradisjon som også lille Hemnesværingen har holdt i hevd. Så også i år.

Denne gang satset vi på å lure folk til å tro at noen svirebrødre en gang utpå natta på påskeaftenen hadde stjålet Remi Ketil, kjørt den utpå fjorden og til slutt endt opp med å kjøre rett på moloen. Bildet som ble benyttet som ”bevis” var overbevisende nok til at noen gikk fem på. De ble opprørt og sjokkert over at noen kunne gå hen og ødelegge for de som med stor frivillig innsats prøver å bevare litt av den stolte båtbyggerhistorien til miljøet på Hemnesberget.

Vi har i etterkant fått noen tilståelser, både skriftlig og muntlig, på at spøken gikk hjem. At de færreste vil vedstå seg å ha blitt lurt er selvsagt naturlig, så det er jo sporty gjort av dem som er åpne om å ha gått fem på. Om så bare for et lite øyeblikk, inntil de forsto hvilken dato denne meldingen om havari kom på.

De som bor på Hemnesberget kunne jo lett avsløre spøken med at det ikke var snø langs molo-siden på bildet av havaristen, som det vitterlig er en god del av nå. Mens de som bor langt unna kanskje lettere lot seg overbevise av et rimelig troverdig bilde av havaristen fastkjørt på skrå på yttersiden av moloen. De kan nå slappe av i full forvissning om at det hele var en iscenesatt aprilspøk.

Nedenfor ser dere bildet som ble brukt for å lage juksebildet. Tatt 7.april 2017. Det er ikke så vanskelig å flytte på Remi Ketil når man kan det og har det digitale mørkerommet Photoshop på sin datamaskin.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 15:22