LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 05/03 2018
DET BOBLER OG BOBLER…..
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Det har vært sprengkulde lenge, og resultatet er godt synlig her på Hemnesberget.
Isen ligger tvers over fjorden fra Industrikaia og innover. I innløpet til marinaen ligger det tykk is, og derfor kommer ingen seg verken inn eller ut fra småbåthavna. Heller ikke brannvesenets raske speedbåt, eller dykkeklubbens båt for bruk ved ulykker. At fylkeskommunens egenerklærte godt egnede skyssbåt ”Fleinvær” ligger urørlig ved gjestebrygga ved Båtstua er ikke noe uvanlig syn. At den nå er innefrosset og ikke kommer seg noe sted gjør ikke store forskjellen. Folk er blitt vant med at den ikke kan utføre skyssoppdrag, og snart blir ”det gode tilbudet” fjernet helt. Det har fylkeskommunen bestemt.

For å unngå de helt store problemer med isen inne i småbåthavna har båtforeningen et bobleanlegg gående for fullt. Dette tiltaket klarer likevel ikke annet enn å lage små råker i isen. Men det hjelper på slik at det foreløpig ikke ser ut til å ha oppstått skader, slik det gjorde vinteren 1996. Da hadde man ikke dette bobleanlegget, og isen ble et stort problem. Så stort at det måtte en storstilt dugnad til, der medlemmer av båtforeningen saget opp råk i isen.

Nå kan man bare vente på at en mer vårlig værtype snart kommer og fjerner is og snø både på sjø og land.

Bilde 1: Vinteren 1996 ble en tøff ilddåp for den nye marinaen på Hemnesberget.
Tidlig i mars endte det med at medlemmene i båtforeningen måtte ut på en storstilt dugnad for å sage opp isen og få den ut av marinaen.

Bilde 2. Per Vikjord og Kåre Sandnes og alle andre som deltok på dugnaden hadde en stri jobbe med å åpne opp råk i isen for å unngå mer skade på bryggene i marinaen enn det som allerede hadde skjedd.

Bilde 3. Før isen ble saget opp ble bryggene sakte men sikkert presset inn mot moloen.
Dette bildet er tatt 9.mars 1996.

Bilde 4. Seint på høsten 1996 ble bobleanlegget installert i småbåthavna på Hemnesberget. Dette bildet er tatt 9. november 1996.

Bilde 5. 6. og 7 er fra sist søndag (4.3).

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:21