LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 19/06 2017
ELINGER – OG ARRANGEMENT I KØ
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Noen iherdige lavtrykk ute i havet sender regnelinger innover land med korte mellomrom. For oss ”bergboere” ser det ut til at elingene står i kø i Leirvika i dag. Det er jo synd, for i dag er det duket for et par utearrangement som er langt triveligere i godt vær enn i regn.

Bengt Thorkildsen og Terje ”Prest” Halvorsen har invitert til gratiskonsert klokken 19.00 i paviljongen og parken under mottoet ”Paviljongen må brukes”. – Vi blir å se an været helt til klokken 18.30, forteller Bengt Thorkildsen i en sms til Hemnesværingen. Blir det ikke for ille tar de bolde trubadurer fatt som planlagt med sine Evert Taube-tolkninger på kungjort klokkeslett. Folk bes om å ta med seg litt kaffe på termos og noe å sitte på. Og gjerne et smil om munnen, så kan dette bli trivelig. Om da været oppfører seg.

Noe å sitte på er det på ”Kaukarberget” på Hemnesberget kunstgressbane. Der møter Hemnes IL Sandnessjøen 2 til en utsatt kamp. Kampen skulle gått sist onsdag, men ble utsatt fordi mange av de unge sandnessjøspillerne skulle ha eksamen. Kampen går klokken 19.00, og folk må se an været før de bestemmer seg for hva slags bekledning de skal ha på.

Været kan jo ingen gjøre noe med, så tøffe nordlendinger ”står han ut” om det skulle være litt ruskevær. Derfor håper nok Hemnesberget Vel al ingen blir skremt av værutsiktene fremover. For det er neppe så fint vær i vente kommende onsdag heller. Da er det dugnad i sentrum for å gjøre i stand til Båt- og fjordfestivalen. Den kommer som kjent i månedsskiftet juni-juli, og det er jo viktig at sentrum fremstår litt ryddet og pent.

Bildet: Elingene ser ut til å komme jevnt og trutt fra Leirvika noen dager nå.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:32