LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke mail
 
 

Klikk her for:
Mail til Budstikka eller for Søk i Lokalavisa.noNyheter 16/06 2017
Nominert for god tresløyd


Elevene i 4.klasse sammen med lærer Natalia Katsarskaia og medhjelper Osvald Iversen. Begge bilder/rapport: Silje GN

4.klasse ved Stonglandet skole ble denne våren nominert til finalen i en tresløydkonkurranse organisert av Norges Husflidslag og Kunst og Design i skolen. Det skulle konkurreres i å utvikle og lage bruksgjenstander i tre, fremstilt ved bruk av tradisjonelt verktøy og tradisjonelle arbeidsmåter.


Per og Kari

Elevene hadde mange ideer til hva de kunne lage, men til slutt gikk de for å lage bokstøtter. De fikk god hjelp fra Osvald Iversen i Sør-Tranøy Husflidslag, som har mye erfaring med å lage flotte bruksgjenstander i tre.

Elevene syntes det var veldig gøy å holde på med dette, og litt krevende. De startet med å pusse to planker som Osvald hadde med. Så laget de kropp til Kari og Per (som var navnene bokstøttene fikk). Guttene laget Per og jentene laget Kari. De malte kropper, og plankene ble malt slik at de så ut som bøker. Så satte Osvald fast kroppene til de to plankene. Elevene sydde skjørt og laget hodet. Hodet kan på finurlig vis snues, slik at det kan vendes etter hvilken vei bokstøtta står.

Bidragene i konkurransen ble vurdert ut fra innovasjon/design, håndverksmessig kvalitet og materialbruk. Selv om elevene ikke nådde helt opp, så var de veldig fornøyd med nominasjonen, blant 281 bidrag fra hele landet.

Ved hnn, kl 10:12