LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 12/06 2017
HEMNES MANNSKOR PÅ STEVNE I MOSJØEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Et litt redusert Hemnes Mannskor var med da Norges korforbund Helgeland holdt sitt stevne i Mosjøen sist helg. Ikke på hele stevnet. Koret valgte å være med lørdag (10.6), da det kun var denne dagen som var avsatt til konserter og andre opptredener. Samt den obligatoriske sangermiddagen om kvelden.

Koret benyttet innleid buss og egen sjåfør, og var på plass i god tid før første konsert klokken 11.00 på kulturkafeen Gilles. Oppvarmingen til de 18 sangerne fra Hemnes tok de på vei fra bussen ved først å synge en sang i ei folketom gate. Og like etterpå en sang i gata utenfor Gilles til ære for Sømnakoret og noen tilfeldige forbipasserende i Sjøgato (bilde 1 og 2).

De 15 korene på stevnet var fordelt på to andre steder denne formiddagen, i tillegg til de som var på Gilles. For vårt hjemlige mannskors del sang de 4 sanger i det trange lokalet, som ikke først og fremst er et velegnet lokale for korsang for publikum. Disse formiddagskonsertene var av det litt uhøytidelige slaget. Koret slo an tonen med ”Sangerhilsen” som satt som ”ei kule”. Også den morsomme ”Bæ, bæ lille lam” (ei fuge i Bach’s ånd) og friskusen ”Wien er Wien” gjorde lykke (bilde 3).

Fra Gilles gikk ferden til Mosjøen torg, med en snartur innom en kafe for mat og væskeinntak. Det heite været skapte ubalanse i kroppen hos noen og enhver. På den offisielle åpningen av stevnet var det fellessang for mannskor, blandakor og damekor.

Fra torget bar ferden for de fleste fra Hemnes Mannskor videre til en større og mer seriøs konsert i Kippermoen amfi, hvor 7 kor deltok. En overveldende akustikk gjorde at selv det minste koret, Sømnakoret med sine 12 sangere (damer), hørtes ut som et stort domkor. Mannskorsangerne fra Hemnes følte her at de kanskje valgte feil sted for sin mer seriøse innsats. De hadde valgt å være med på en konsert i Dolstad kirke et par timer seinere. Men dette tok de igjen en stund før festmiddagen i selve Kippermo-hallen om kvelden, etter at de hadde sunget som første kor av 8 i Dolstad kirke. Her sang de 3 sanger, blant annet mannskorklassikeren ”Olaf Trygvason” av Bjørnstjerne Bjørnson (tekst). Koret kom vel fra sin deltagelse med æra i behold. Havnet vel sånn midt på treet blant de 8 korene som sang på denne konserten. Både største og beste kor var utvilsomt Helgeland kammerkor, satt sammen av ekstra gode sangere fra mange steder på Helgeland.

Da Hemnes Mannskor med dirigent Bjørn Albert Fjeldavli kom til Kippermohallen som første kor i god tid før festmiddagen klokka 19.00, benyttet de tiden til en forfriskning (væsketapet i sommerheten måtte erstattes). Koret var nå redusert til 15 sangere, ettersom 3 hadde forlatt stevnet grunnet andre avtaler. Likevel smalt koret til med ”Sjømannsvise” og ”Wien er Wien” i Kippemoen amfi så det ljomet i veggene (bilde 4). Utvilsomt et morsomt lokale å synge i. (Hadde alle 24 i koret hatt anledning til å være med på stevnet, hadde vel taket blåst av i ”amfiet” av enda mer kraftfulll mannskorsang?)

Av naturlige grunner mangler bilde av Hemnes Mannskor i Dolstad kirke.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:43