LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/06 2017
SOMMER BETYR BLOMSTER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


”Det ijtnå som kjæm tå sæ sjøl”, heter det vel i en nokså kjent sang. Og det stemmer stort sett i alle sammenhenger. Ikke minst når det skal bugne av blomster i et sekstitalls ampler i sentrum av Hemnesberget. Ja, ikke bare ampler. Vi har også sett andre, store og flotte blomsterbeplantninger som frivilligheten har tatt seg av her på stedet.

I går var frivillige fra Hemnesberget Vel igjen i gang med å gjøre klar en mengde blomster. Dette er faktisk 9ende gang velforeningens frivillige ordner med den flotte blomsterprakten mange på Hemnesberget kanskje har begynt å ta for gitt. Men som nevnt; ingenting kommer av seg selv. Og skal vi ha det litt ekstra stelt og pent i sentrum er det vel ingen andre enn frivilligheten å sette sin lit til heller.

Det kom et lite tips til den sommerlate redaksjonen om at nå samlet man seg om en innsats for nok en sesong med blomsterpynting i sentrum av Hemnesberget. En jobb stedets velforening som nevnt har drevet med i 9 år, inkludert denne sommeren. Men det var ikke så stor en arbeidsgjeng som var i gang på plassen ved HAF på Åsen. Det viser seg her som i alle andre foreninger, at det er vanskelig å dra med seg medlemsmassen på dugnad. Så da trer folk fra styret til. Igjen.

Leder for Hemnesberget Vel, Sigrid Skjæran, håper imidlertid på at flere frivillige melder seg til tjeneste når amplene er på plass på stolper og vegger i sentrum i disse dager. For det er ikke bare når det plantes det trengs frivillige. Det må normalt vannes en gang i uka, og da kjøres det rundt til amplene med en spesialtank på en henger, og man fyller opp ”reservoaret” i hver ampel gjennom et rør som står i bøtta. – Vi vil sette stor pris på å få hjelp til denne vanningen. Hvis noen kunne tenke seg å påta seg en uke – eller flere – kan de kontakte meg på telefon 99162901, forteller Sigrid med håp i stemmen. – Eller melde fra via Hemnesberget Vel sin Facebook-side.

Bilde 1. De nærmere 60 bøttene klargjøres.
Bilde 2. Eli Solhaug gjør ”innmaten” i amplene klar før de kan ha blomsterjord oppi.
Bilde 3. Eli Solhaug, Edel Samuelsen, Jan Karlsen og Anne Marie Skjæran
Bilde 4. Når det skal vannes er det behov for sjåfør med bil som har hengerfeste og en person som betjener vanningsapparatet. Slik som her, der Asbjørn Solhaug kjører, mens Trond Ladfastøien vanner ved et tidligere blomsterår.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:18