LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 09/06 2017
GENERØS JULENISSE PÅ SOMMERBESØK
Tekst/foto: Tore M Furuhatt (pluss privat)

- Vi hadde komitemøte i ”Jul på Berget” her på Sans på tirsdag kveld i denne uka, og plutselig ser vi en person med rød nisselue og andre nisseklær hoppe og danse forbi vinduene her. Jeg forsto ingen ting, mens Sigrid nok hadde litt peiling, ler Merete Mattson der hun sitter ute i sommervarmen på Sans i lag med Sigrid Skjæran mens de holder på en diger sjekk med et digert og hyggelig beløp. Begge damene er kraftig involvert i suksessen med julemarkedet og kulturfestivalen på Hemnesberget siste helga i november. – Vi satt her og hadde planleggingsmøte for dette vårt tredje arrangement, og så kommer plutselig denne ”figuren” inn på møtet her på Sans, og holder en livfull og morsom tale med positive karakteristikker om dette vi har fått til de to siste årene i førjulstiden her på Hemnes. Når det hele så kulminerer i overrekkelsen av en sjekk på kr. 90.000,- fikk jeg helt hakeslepp, forteller Merete Mattson oppriktig. Den spretne og morsomme nissen viste seg å være Åse Lantz-Juløy fra Sparebank1 NordNorge.

- Dette var en julegave vi i Jul på Berget ble utrolig glad for. Vi har jo de to foregående år satset ganske friskt på nasjonale og velkjente storheter som barneunderholdere, i tillegg til noen litt mer lokale. Og vi har forstått det slik at denne satsingen vår på kulturelle godbiter for barna har blitt lagt merke til av juryen i Sparebank1fondet, sier Sigrid Skjæran. – Det er alltid litt skummelt å skrive kontrakt med dyre artister, for man vet aldri om det kommer nok publikum til at det hele bærer seg. Når vi i år satser enda større enn tidligere, er det en utrolig lettelse å slippe å være redd for et underskudd på showet med Gråtass. Dette juleshowet til den populære grå traktoren – kjent fra både film og TV - består av et team på 8 personer som skal ha reise og opphold dekket. Dessuten er vi nødt til å leie inn en godkjent, stor scene med proff lyd- og lysrigg, mens ”Allhusets Venner” har påtatt seg å legge ut (og fjerne etterpå) de mange finerplatene som dekker til og beskytter gulvet i idrettshallen.

- Det står ”Til Hemnesberget Vel” på sjekken, men det er fordi Jul på Berget har vært organisert gjennom velforeningen, selv om vi har hatt en egen komite med folk også utenfor foreningen. Nå har vi sørget for å få et eget organisasjonsnummer for Jul på Berget. På den måten belaster vi ikke Hemnesberget vel sitt regnskap i fortsettelsen.
For å kunne søke støtte fra diverse offentlige og private institusjoner må man ha et organisasjonsnummer, og det har jo velforeningen. Nå er dette bragt i orden også for julemarkedet, og vi kommer nok til å fortsette med å søke støtte til de kommende Jul på Berget der det måtte være noe å hente, smiler damene.

- Vi har sendt søknader både hit og dit, i håp om å kunne få litt drahjelp. Det er Merete som står for søknadsskrivingen, og hun er særs dyktig på dette, presiserer Sigrid Skjæran. Og hun er ikke beskjeden heller, jeg kunne aldri turt å ligge frempå slik Merete gjør, gliser Sigrid storfornøyd med uttellingen denne gang. Det gjør at damene sover bedre om natten. Nå kan de trygt drømme om vinterlig stemning bortover Sjøgata bak dem der de sitter, med sjarmerende Lapphella et par steinkast lenger bak i bildet.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: PrivatVed toref, kl 18:44